Swimsafe drijfpakje roze

Dit Swimsafe drijfpakje beschermt kinderen ook tegen de zon UV beschermingsfactor UPF 50+

Verzendkosten

€ 2,50 

€ 52,95 *
€ 49,95 *
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Swimsafe drijfpakjes zijn speciaal ontworpen om de veiligheid en het zelfvertrouwen van kinderen in het water te vergroten. Het zwempakje is voorzien van speciaal ontworpen drijvers op de borst, de rug en rondom de nek. Andere drijfpakjes zijn voorzien van drijvers in de vorm van staafjes, maar de Swimsafe drijvers vormen zich naar het lichaam van het kind. Dit is niet alleen comfortabeler voor het kind, maar komt ook het drijfvermogen en de stabiliteit in het water ten goede. De Swimsafe floatsuit is bovendien het enige drijfpak met een veilige nekring, die voorkomt dat kinderen omslaan in het water. Het hoofd blijft boven water en kinderen kunnen hun armen en benen vrij bewegen. Het Swimsafe drijfpakje is zo ontworpen, dat je kind een horizontale positie krijgt in het water om zo de zwemslagen te kunnen aanleren. Kinderen die nog te jong zijn om zwemslagen aan te leren, kunnen met hun benen trappelen en zullen dan een verticale positie krijgen. Voor kinderen die nog niet kunnen trappelen is een zwemzitje beter geschikt.

Veel zwemscholen maken gebruik van de Swimsafe zwempakjes, omdat ze effectiever en comfortabeler zijn dan andere zwemhulpmiddelen. Met de drijfpakjes leren kinderen veilig en zelfverzekerd zwemmen. De pakjes zijn ook zeer geschikt als ouders met hun kind gaan zwemmen. Natuurlijk moeten kinderen wel ALTIJD onder toezicht van een volwassene blijven.

De Swimsafe drijfpakjes zijn gemaakt van sneldrogend PBT/polyester materiaal. Professionele zwemkleding wordt ook vaak van PBT materiaal gemaakt, omdat het duurzaam is en bestand tegen chloor. Het Swimsafe drijfpakje beschermt kinderen ook tegen de zon UV beschermingsfactor UPF 50+ (Ultraviolet Protection Factor). Gezien het feit dat huidkanker steeds vaker voorkomt en in 90% van de gevallen door de zon veroorzaakt wordt, is het geen overbodige luxe de tere kinderhuid goed te beschermen.

Een voordeel ten opzichte van zwembandjes en andere zwemhulpmiddelen is dat kinderen het drijfpakje niet zelf kunnen uittrekken, want de sluiting zit op de rug. De meeste kinderen proberen zwembandjes af te doen, omdat ze niet fijn zitten. Dit drijfpakje zit als gegoten, zonder dat het kind er als een Michelin poppetje uitziet. Het pakje moet ook goed aansluiten, alleen dan functioneren de drijvers optimaal. Drijfpakjes moeten NOOIT op de groei gekocht worden!

Maten:
1-2 jr > gewicht 10-14 kg, lichaamslengte 80-86 cm, lengte nek tot kruis 44 cm
2-3 jr > gewicht 15-18 kg, lichaamslengte 86-96 cm, lengte nek tot kruis 46 cm
3-4 jr > gewicht 18-30 kg, lichaamslengte 97-108 cm, lengte nek tot kruis 49 cm
4-5 jr > gewicht 18-30 kg, lichaamslengte 109-116 cm, lengte nek tot kruis 51 cm
5-6 jr > gewicht 18-30 kg, lichaamslengte 117-124 cm, lengte nek tot kruis 54 cm
5-6+ jr > gewicht 18-30 kg, lichaamslengte 125-130 cm, lengte nek tot kruis 57 cm  

MAATADVIES: 
Mocht je kind qua gewicht in de ene maat vallen en qua lengte in de andere maat, dan is de lengte van nek tot kruis doorslaggevend. Meet je kind vanaf de nek (waar de bovenkant van de boord van een bloesje zou zitten) over de rug tot midden in het kruis (dus tussen de benen). Het is erg belangrijk dat het pakje goed aansluit en niet te ruim is, want dan kunnen de drijvers verschuiven. Koop een drijfpakje dus nooit op de groei! 

MAATADVIES: 
Mocht uw kind qua gewicht in de ene maat vallen en qua lengte in de andere maat, dan is de lengte van de nek tot het kruis doorslaggevend. Meet uw kind vanaf de nek (waar de bovenkant van de boord van een bloesje zou zitten) over de rug tot het midden van het kruis (dus tussen de benen). 
Het is heel belangrijk dat het pakje goed aansluit en niet te ruim is, want dan kunnen de drijvers verschuiven. Koop een drijfpakje dus nooit op de groei! 

Wasvoorschrift: Na gebruik uitspoelen met schoon water en aan de lijn laten drogen. Dit drijfpakje kan met de hand gewassen worden. Gebruik eventueel een mild handwasmiddel. Zie ook de instructies op het label in het drijfpakje.

Bekijk hier alle producten van Swimsafe